Mian Lodalen är den lesbiska feministikon som var med och introducerade order ”flata” i Sverige.
Vi har sett henne som rapp debattör i teve, läst hennes insiktsfulla krönikor och skrattat igenkännande åt hennes romankaraktärer.
Mian Lodalen har en vass penna och ett varmt hjärta. Hon väjer inte för de svåra frågorna och är alltid på de svagas sida. Mian har organiserat allt från konferenser och manifestationer till demonstrationer och direktaktioner. Allt för att förändra samhället till en bättre värld för oss alla.

Hon har bestämda åsikter och står högst upp och längst fram på barrikaderna hur mycket det än blåser – och är inte för bekväm för att leva som hon lär.
Jag kan ärligt säga att Mian Lodalen är redaktörens dröm: professionell, hypereffektiv och helt galet begåvad. Hon lyckas med de omöjliga intervjuerna och projekten med hjälp av sin nyfikenhet, vetgirighet och integritet – parat med empati och generositet.
Och jag vet att när jag sitter på Gaysol på min ålders höst så kommer ungdomen inte att fråga mig hur det var att dra ingång Normal förlag, de kommeratt vilja veta hur det var att jobba med Mian Lodalen.

Ulrika Larsson Förläggare Normal Förlag

www skapad av minna & foto elisabeth ohlson wallin & anna-lena ahlström © mian lodalen 2005–2011